Sygdom i privat dagplejeSygdom hos Naturungerne

Børn, der er syge, har bedst at at blive passet hjemme, så er barnet pjevset, halvsløjt, har feber el. lign., må det ikke komme i dagpleje.

Selvom barnet ikke har feber, kan barnets almentilstand alligevel være for dårlig til en dag i dagpleje. Et sygt barn kan ikke følge dagplejens rutiner, smitter de øvrige børn og kræver mere af mig som dagplejer, hvilket går ud over de andre børn.

Derfor: lad barnet få en dag hjemme.

Retningslinier for typisk sygdom for dagpleje og private pasningstilbud

Øjenbetændelse: Barnet skal have været i behandling i et døgn, før det må afleveres.

Skolkopper: Barnet skal være hjemme, indtil der er skorpe på sårene.

Lus: Det er vigtigt at handle hurtigt, når den første lus opdages, så dagplejer, dagplejebørn, forældre o.s.v. ikke “smittes”. Såfremt der er tilfælde af lus, sætter jeg en seddel op, så alle kan kæmme deres børn med lusekam og alm. hårbalsam.

Har barnet lus, skal det i behandling, inden det kan afleveres.

Skovflåter: Det sker en sjælden gang imellem, at børn får flåter på sig i naturen. I det tilfælde fjerner jeg den med en godkendt “tægetang” og tegner en ring der, hvor den sad. Således kan jeg og forældre holde øje med, om det skulle blive rødt.

I bedes dog også selv være opmærksomme og tjekke barnet bag knæ, i armhuler, i hovedbunden, i navlen og i skridtet – f.eks når barnet skal i bad.

Generelt åbenhed omkring sygdom hos Naturungerne

Er I i tvivl om, hvorvidt barnet kan afleveres p.g.a. sygdom eller andet, så snak med mig om det.

I er også velkomne til at ringe til mig – gerne om morgenen inden aflevering.

Vaccination

Idet vi er meget ude og har dyr, anbefaler jeg, at barnet som minimum er vaccineret mod stivkrampe.

Hvis jeg bliver syg 

Jeg strækker mig langt for ikke at melde mig syg, men skulle det være nødvendigt, vil min kæreste Michaela, der også er godkendt dagplejer af Holbæk Kommune (og som børnene kender), tage sig af børnene, såfremt hun kan. Ellers er der jer som forældre der selv må finde pasning – men jeg har nu ikke haft en eneste sygedag i mine 7 år med eget pasningstilbud, jeg har dog haft dage hvor vi alle er blevet inde for at passe på mig.

Så passer i på mig ved ikke at sende et sygt barn i pasning, så bliver jeg nok næppe syg.