UDELIV

Udeliv · Privat dagpleje · Legehus i havenPrivat pasningstilbud med udeliv

Børn, der opholder sig meget ude, er mindre syge, har bedre motorik og bedre koncentrationsevne.

Derfor opholder vi os ude så meget som muligt i den del af haven, der er specielt indrettet til dagplejen.

Beskrivelse af haven

I legehaven er der en skøn blandning af sol og skygge, og i midten står en stor hængepil, som giver skygge i noget af sandkassen.

Udeliv · Privat dagpleje · Balance-bane

I det ene hjørne er der en lille høj, man kan løbe op og ned af, eller man kan tage sig en lille tur på rutsjebanen.

Rundt langs hækken står en række store bøgetræer. Bagved dem løber en lille sti, og når man går ad den, føles det som en helt lille skovtur.

Legehuset kan bruges til mange forskellige lege. Det er uden døre, da døre tit giver anledning til konflikter og klemte fingre. I stedet er det bygget som to forskellige legehuse – med mulighed for komme fra det ene til det andet gennem en ”hemmelig” passage.

På græsplænen er der lagt en balancebane af nogle stammer, og der er træstubbe, som man kan kravle op og ned af eller øve sig i at hoppe fra.

I hængepilen vil der hænge en stofgynge, hvor man kan tage sig en lille slapper, hvis det er det, man har lyst til.

I den ene side af haven er der jordbær-bed og en masse hindbær, ribs og stikkelsbær, som der er rig mulighed for at gå og smage på – efterhånden som de modnes.

Ved siden af dagpleje-haven har vi en stor kanin-indhegning, hvor vores søde kaniner løber rundt, graver huller og tager imod en god kæletur.

Udeliv · Privat dagpleje · BålhytteBålhytten = mere udeliv

Som noget meget centralt i haven har jeg bygget en stor bål-hytte, som skal gøre det lidt sjovere at være ude de dage, hvor man ellers ville overveje at blive inde.

Læ og tørvejr vil man altid kunne finde der, ligesom man kan nyde en stille og lunende stund foran bålet.

Nogle gange laver vi mad på bålet og sidder derude og spiser.

Ambitionen med haven

Udeliv · Privat dagpleje · Kaningård

Der skal være lidt at det hele – og lidt af alle elementer.

På den måde kan børnene via deres dagligdag stifte bekendskab med så mange sanseindtryk som muligt – dog uden at blive bombarderet med dem.

Der skal være ild, vand, træ, jord og sten. Der skal være sol, skygge, læ og vind, og der skal være sure ribs, søde hindbær og andre smagsoplevelser.

Ny sandkasse: Her i 2019 blev sandkassen fornyet (da den gamle har levet sin tid ud), med nyt sand selvfølgelig – men også en opgradering til en større størrelse, den nye sandkasse vil være 9 m2 og rumme 5m3 sand, så der fremover vil være masser af plads for børnene i sandkassen.

Mere udeliv på vej…

I 2020: er det planen at der skal bygges mere til balancen, flere ideer er i spil, pt. er favoritten at konstruere en lav hængebro, da en sådan virkelig kan udfordre balancen hos børnene.