JAKOB

img_4582

Jakob – privat børnepasser

Mit navn er Jakob, jeg er 38 år og har arbejdet som privat dagplejer siden 2011.

Mere end et job…

Min vej til at blive privat dagplejer har været lidt kringlet – som de fleste veje her i livet jo er.

Jeg startede med at tage en HHx efterfulgt af en uddannelse som revisor-assistent. Jeg troede nemlig, jeg skulle være revisor. Men efter to år i revisions-branchen stod dig mig klart, at det ikke var det, jeg ville.

Herefter snusede jeg til flere uddannelser; bl.a. tømrer og dyreassistent, men “endte” som ufaglært på et legetøjslager og senere på et fødevarelager (i 7 år).

Da jeg i 2007 fik min søn Anders, havde jeg 6 måneders skøn barsel, og jeg besluttede, at tiden var inde til noget andet end lager-branchen. Så ved siden af arbejdet tog jeg en massageterapeut-uddannelse, hvor alt endelig føltes rigtigt. Jeg ville arbejde med mennesker! Men om det skulle være som massør, var jeg nu ikke helt sikker på… Idéen om at blive dagplejer spirrede ligeså stille, men jeg valgte at blive i det sikre: lager-jobbet.

Efter endnu 6 måneders dejlig barsel i 2010 – denne gang med min datter Ida – fik drømmen om at blive pædagog-medhjælper eller dagplejer meget mere kraft. Så da Naturdagplejen Munkholm et halvt år senere (sommeren 2011) stod og manglede en privat dagplejer (som det hed den gang), sprang jeg til med det samme! Og det har bare været det helt rigtige for mig.

I 2014 valgte jeg at “flytte dagplejen” hjem til min egen adresse, da det passer (endnu) bedre ind i vores familie og min livsstil.

For mig, er det at være privat dagplejer ikke bare et job – det er virkelig gået hen og blevet en livsstil. En livsstil, som jeg elsker.

Min fritid

En stor del af min fritid går med spejder, jeg er med i DDS, og har også her med børn at gøre som dagligleder hos Hvidebækspejderne, hvor jeg både har familie spejder 3-6 år og trops spejdere 12-15 år. Derudover sidder jeg som kassere i Skjalm Hvide division, og er aktiv i at indsamle penge til bl.a. Hvidebækspejderne.

Både mine børn (Anders og Ida) og min kæreste (Michaela) er DDS spejdere, som meget af vores familie liv er helt naturligt koblet op på dette, da vi alle elsker natur og friluftsliv.

Godkendt dagplejer

Som privat pasningstilbud i Vipperød er jeg underlagt nøjagtig de samme regler som en kommunal dagplejer i Holbæk Kommune. Jeg – og mit hjem – er godkendt af Holbæk kommune, der ligeledes løbende fører tilsyn.

Kurser

Jeg har deltaget i Steiner-pædagogiske kurser samt kurser i friluftsliv og førstehjælp.
Jeg holder mig løbende opdateret med både kurser og sparringspartnere.